Прочетен: 2720 Коментари: 3 Гласове:
Последна промяна: 18.02.2014 11:54
Остарявам май. Вече не ми се излиза толкова по заведения. Повече ми се стои вкъщи и ставам все по-капризна към нещата, които ме заобикалят и към храната, която ям. Миналия месец дори си купих от онези малки декоративни възглавнички, които доскоро ненавиждах. Обаче сега ги намирам за много симпатични, подредени върху кувертюрата на леглото. Дано скоро да не започна да харесвам от онези рунтави ужасии, които някои хора си слагат върху капака на тоалетната чиния. Според по-тактичните ми познати не остарявам, а започвам да "гнездя".
Казах ли, че започнах да готвя? Е, поне правя опити. Организмът ми просто не чувства добре, изхранван постоянно с пици и сандвичи. Доскоро успявах да загоря дори пържените яйца. Но благодарение на интернет вече с радост мога да се похваля с няколко успешно приготвени рецепти за ястия с месо и кайма от сорта на пържоли на скара, спагети, пиле с картофи и, разбира се, мусака, след чиято консумация всички поканени на дегустацията останаха живи и в сравнително добро здраве. Не знам защо, обаче във всички теми за прелъстяване на мъжете, според които любовта на мъжа минавала през стомаха, вездесъщата мусака е на първо място сред топ-ястията за целта. И ако питаш 101 човека как се готви мусака, ще получиш 101 различни рецепти за направата й. И всички са научили рецептата от мама. Добре, че съм всеядна. Имам още няколко месеца преди да дойде лятото и да реша да се подложа на диета, през които мога да изпробвам поне 30 различни рецепти за мусака.
Сред любимите ми рецепти за ястия с месо без съмнение са пържолите на скара. Оказа се, че съм корифей в приготвянето им. Е, благодарение на интернет, разбира се. Тайната е в купуването на хубави и пресни пържоли, които преди печенето се мариноват за няколко часа, най-добре и за цяло денонощие. Маринатата приготвям с вино, черен пипер, соев сос, зехтин, горчица, мед, сол и понякога резени стар лук. За свински и телешки пържоли използвам червено вино, а за пилешките - бяло. Направо стават мозък пържолите, без тлъстини и жилавост. С марината приготвям после и гъбен сос - страшно върви с пържолите. Определено избирам пържолите пред мусаката, ако гледам съотношението леснота на приготвяне - краен резултат.
В скоро време планирам да се науча да приготвям и десерти. Случайно да знаете рецепти за вкусни нискокалорични десерти, които изглеждат засукани, но всъщност са лесни за приготвяне?
КОДЪТ НА ГЛАГОЛИЦАТА НИ КРИЕ СМИСЪЛЪТ Н...
Здравният министър е тотално превъртял
Ето и линк към постинга ми за едно десертче да речем,макар че не бих го нарекъл ниско калорично.Но и с него си облизахме пръстите. :)
Приятно ми беше,ще се радвам да се срещаме тук и да споделяме. Поздрави!
http://shining.blog.bg/recepti/2013/02/06/kuhnenski-prikliucheniia-3-biopalachinki.1050595